Om duurzame innovatieprojecten te realiseren, organiseren wij financiering. Het kan daarbij gaan om subsidieaanvragen of private (sponsor)bijdragen. We organiseren alleen subsidie als we geloven in het project. Het moet een positieve bijdrage leveren aan een mooiere en betere wereld voor mens en natuur. Financiering is nooit een doel op zich, maar altijd een middel om ambities te versnellen of te verbeteren.

Als het om private financiering gaat, schrijven we businessplannen, maken we slidedecks en begeleiden we ondernemingen bij hun pitch. Op elk schaalniveau zijn we actief: regionaal, nationaal en internationaal. Ook leveren we subsidiediensten in alle stadia van het aanvraagproces.

Als consultants graven wij dagelijks naar passende subsidiemogelijkheden voor onze (potentiƫle) klanten. De klant met een projectidee bij ons komen, waarna wij een subsidie erbij zoeken (subsidiescan). Maar we komen ook wel regelingen tegen die (mogelijk) passend zijn bij de bedrijfsactiviteiten van de klant. Op basis van deze situaties ontwerpen we samen een project, dat past bij zowel het bedrijf als de subsidievoorwaarden. We creƫren een match tussen de subsidie en het idee van de klant.

 

Zodra we de basis van het project hebben staan, zijn er verschillende mogelijkheden. De twee meest voorkomende situaties zijn:

  • Wij schrijven de aanvraag, verzorgen de benodigde documenten en doen de indiening.
  • De klant schrijft de aanvraag, waarna wij een review doen, de benodigde documenten verzorgen en de indiening doen.

Als er nog een vragenbrief komt, beantwoorden wij deze samen met de klant. Dan is het wachten op het moment van beschikking. Zodra de subsidie is beschikt, vieren wij dit feestje online met onze klant. Het project kan van start!

Bij de afhandeling van de subsidie kunnen wij de klant ontzorgen, zodat zij zich kan focussen op het onderzoek en de ontwikkeling van de innovatie. Wij realiseren de voortgangsrapportage en vervolgens de eindrapportage en -declaratie. Wanneer de subsidiegever deze documenten goedkeurt, is het subsidieproces helemaal afgerond en wensen wij de klant heel veel succes met hun nieuwe innovatie!

Uitgelichte projecten uit ons portfolio