Skip to content

Ontdek onze meerwaarde voor jouw innovatietraject

Bij Enablemi krijg je meer dan een geslaagde subsidieaanvraag.

Haal nu alles uit je subsidie dankzij onze brede expertise.

Inventariseren ambities
Vinden en matchen van subsidies
Ontwikkelen en fijnslijpen project
Schrijven van de aanvraag
Begeleiden en managen
stap 1

Inventariseren ambities

We gaan uitgebreid met je in gesprek over je ambities voor de toekomst. Samen verdiepen we ons in de investeringen die daarvoor nodig zijn, en onderzoeken de verschillende kosten waaruit die investeringen bestaan.

Wij weten precies welke incidentele of structurele kosten mogelijk subsidiabel zijn.

Deze inventarisatie levert jou een helder beeld van je ambities, en van de kosten en investeringen waarvoor je subsidie wilt gaan aanvragen.

stap 2

Vinden en matchen van subsidies

Op alle projecten en/of onderdelen van je project waar subsidies van toegevoegde waarde zijn, pakken we stevig door. Allereerst kijken we in onze uitgebreide database welke subsidiekansen er voor jou zijn.

Dit is een precies werkje, want regelingen komen en gaan: subsidiebudgetten raken op, nieuwe regelingen worden geïntroduceerd of de voorwaarden van bestaande regelingen worden aangepast. En we schieten graag met scherp.

Je krijgt van ons een duidelijk inzicht in de regelingen die het beste aansluiten op je ambities en kosten, en we presenteren je de subsidies waarop je de meeste kans maakt.

stap 3

Ontwikkelen en fijnslijpen project

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet bijna altijd sprake zijn van een concreet project dat binnen bepaalde kaders past. In de praktijk moet er vaak nog van alles aan een project worden bijgeschaafd, om het perfect passend te maken. Enablemi weet van wanten.

Soms moet er zelfs nog een heel project worden ontwikkeld. Het kan dan gaan om het definiëren van werkpakketten, maar ook om het aan boord hijsen van samenwerkingspartners. Ook daar zijn wij gelukkig goed in.

Na de ontwikkelfase ligt er een project dat onmiskenbaar voor subsidie in aanmerking komt.

stap 4

Schrijven van de aanvraag

Als de bal op de stip ligt en in het doel kan worden geschoten, begint het schrijfwerk. Daarbij combineren we onze kennis van subsidies, van de Algemene wet Bestuursrecht en van het overheidsbeleid met onze inhoudelijke kennis van de materie.

We hebben bijvoorbeeld uitstekende kennis op het gebied van energie, klimaat en gezondheid. En, goed, we weten vaak ook wat de buzzwords van het moment zijn om het hart van de de beoordelaars sneller te laten kloppen.

Al die samengebalde expertise maakt, dat klanten van Enablemi vaak alleen nog maar hoeven te reviewen: het schrijfwerk is gedaan. Eindresultaat: een high impact aanvraag met hoge scoringskans.

stap 5

Begeleiden en managen

Heb je gescoord dan start je project. Je wilt natuurlijk wel de hele subsidiecheque verzilveren! Om er zeker van te zijn dat je de verleende subsidie optimaal benut, heb je deskundige projectbegeleiding nodig.

Onze compliance-adviseurs loodsen jouw projectschip veilig naar de haven van bestemming. En we regelen niet alleen subsidieadministratie, maar ook het project zelf kunnen we managen.

Onze projectmanagers zijn goed uitgerust en houden alle stakeholders aan boord. Met Enablemi rond je het traject binnen termijn af, met een flink resultaat.

Schakel ons in!

Maak subsidie onderdeel van je strategie

Als duurzame innovatie een wezenlijk onderdeel van jullie missie is, maak je subsidieverwerving een vast onderdeel van je strategie. Enablemi kijkt samen met je board vooruit, en adviseert je het optimale moment om subsidies en regelingen aan te vragen.

Naam(Required)

Subsidiechecker

Voor welke subsidies komt jouw dienst, project, product of organisatie in aanmerking? Je ziet het al in 4 stappen met de subsidiechecker van Enablemi. Snel en eenvoudig invullen dus!