Skip to content

In het kort

 • Maximaal bedrag

  200.000

 • Resterend budget

  Op aanvraag (bij aanvang 8,5 miljoen)

 • Aanvragen mogelijk vanaf

  15 januari 2024 00.00

 • Aanvragen mogelijk t/m

  31 december 2024 23.59

 • Subsidiepercentage

  50% - 70%

 • De DHI-subsidie ondersteunt Nederlandse bedrijven die willen groeien in buitenlandse markten.
 • De subsidie staat open voor midden- en kleinbedrijven in Nederland.
 • De subsidie ondersteunt haalbaarheidsstudies, investeringsvoorbereidingsstudies en demonstratieprojecten.
 • De subsidie wordt beheerd door de RVO.
 • Aanvragen kunnen worden ingediend tijdens jaarlijkse openstellingsrondes.

Doel: ondersteunen internationale groei en innovatie

De DHI-subsidie stimuleert internationale groei en innovatie bij het Nederlandse mkb. De subsidie is bedoeld om de export en exportmogelijkheden van Nederlandse producten en diensten te vergroten, en om de positie van Nederlandse bedrijven op de internationale markt te versterken. De DHI-regeling draagt lokaal bij aan duurzame ontwikkeling.

Voor: o.a. studies naar haalbaarheid en investering

De DHI-subsidie is bedoeld voor drie soorten projecten: haalbaarheidsstudies, investeringsvoorbereidingsstudies en demonstratieprojecten. Deze projecten moeten allemaal als doel hebben om de internationale activiteiten van je bedrijf uit te breiden en te verbeteren.

Aanvragen bij RVO

Je doet de aanvraag DHI-subsidie bij de RVO. Het is belangrijk dat je dit op tijd doet, want het subsidiebudget is beperkt en gaat doorgaans niet het hele jaar mee. Wij kennen de ins en outs en zorgen dat je aanvraag op tijd binnen is.

Subsidie tot 70%

De hoogte van de subsidie hangt af van het type project. Bij groene projecten kan dit wel oplopen tot 70% van de subsidiabele kosten. De DHI kan daarmee een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verlagen van de financiële barrières voor internationale uitbreiding van je bedrijf.

Wel zo zorgvuldig: om het voor jou duidelijk en leesbaar te maken hebben we de juridische tekst van de regeling herschreven. Dat brengt met zich mee dat we moeten aangeven dat aan deze tekst geen rechten kunnen worden ontleend.

Tip van Enablemi

Heb je al stappen gezet in het doelland? Dan zijn je kosten niet meer subsidiabel!

Als je exportambities hebt, moet je daarom op tijd vaststellen of de DHI of een andere regeling bij je project past. Wij denken altijd met onze klanten mee en geven proactief advies over de beste opties.

Advies over de DHI? Neem contact op met Gerard!