De aarde warmt teveel op en dat is een slechte zaak. Een belangrijke veroorzaker hiervan is CO2-uitstoot. Wij gaan voor het voorkomen van gebruik van fossiele brandstoffen. Daarom zetten wij ons actief in om de productie en consumptie van duurzame energie (zon-PV en wind) mogelijk te maken en verder uit te rollen. De elektrificatie van de maatschappij maakt dat de behoefte aan veilige en betrouwbare transport en distributie groot is. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. datacenters, Internet of Things, elektrisch vervoer en warmtepompen.

Wij houden ons bezig met de ontwikkeling van projecten waarin nieuwe energietechnieken hun weg naar de markt vinden en waarbij alle vereiste ketenpartijen betrokken zijn. Dit kunnen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten zijn, maar ook demonstratie- of proeftuinprojecten. De projecten kenmerken zich meestal door beperking van de energievraag (besparing) en gebruik van hernieuwbare (duurzame) bronnen op een efficiƫnte wijze.

Enablemi werkt bij veel energieprojecten samen met Stichting Samen EnergieNeutraal. Verder zijn wij erkend adviseur van ECW (Expertise Warmte Centrum). Naast het versnellen van de energietransitie door innovatieprojecten te ontwikkelen en te managen, zijn we zelf investeerder in Zonnepark Vierverlaten in Groningen.

Hier vertellen we meer over hoe we te werk gaan.

 

Uitgelichte projecten uit ons portfolio