Skip to content

Doel: initiatieven vinden die de transitie versnellen van zorg naar gezondheid

Van gezond maken naar gezond blijven

Het huidige systeem van gezondheidszorg is onhoudbaar. We grijpen pas in wanneer er iets hapert. De behoefte aan zorgpersoneel en de kosten die dit alles met zich meebrengt, lopen uit de hand. Daarom is het beter om in te zetten op langer gezond blijven. Deze transitie van ‘gezondheidszorg’ naar ‘zorg voor gezondheid’ wil Hi!Noord versterken in Noord-Nederland.

4 sterke partners

Hi!Noord heeft een viertal aanjagers: het UMCG, de Aletta Jacobs School of Public Health, Center of Expertise Healthy Ageing (Hanzehogeschool) en het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN). Daarnaast zijn er een groot aantal samenwerkingspartners in het gezondheidslandschap in Noord-Nederland.

Subsidiecall uitgeschreven

Het consortium achter Hi!Noord wilde extra ideeën ophalen om meer subsidie beschikbaar te krijgen voor projecten die binnen Noord-Nederland de transitie in de zorg helpen versnellen.

Dit deed Enablemi

Hi!Noord benaderde ons om de call te begeleiden, vanwege onze ervaring en expertise in het zorgdomein en de bijbehorende subsidies en ontwikkelingen. Wij schoven aan om de voorlegger op te stellen, gaven pre-beoordeling op projectaanvragen, en adviseerden consortia in de doorontwikkeling van hun project voor fase 2 van de aanvraag.

Nu eens aan de overkant

Normaal gesproken zitten we aan de andere kant van de tafel en helpen we bij het indienen van aanvragen. Bij deze call dienden we uiteraard zelf geen aanvragen in, maar konden we vanaf de organiserende kant een waardevolle bijdrage leveren.

Het Hi!Noord-project draagt bij aan deze Sustainable Development Goals

De win-win impact van Hi!Noord

Zorgverleners, onderzoeksinstituten en bedrijven in de regio weten elkaar dankzij Hi!Noord beter te vinden. Op die manier versnellen ze samen de innovatie in de zorg.

Gezamenlijk dragen ze bij aan een toekomst met meer gezondheid. Zo houden we de zorg betaalbaar en te bemensen. En niet te vergeten: dit heeft een enorme impact op het individuele geluk van inwoners van Noord-Nederland en daarbuiten.

 

Meer weten over projecten rondom gezondheid en healthy ageing? Vraag advies aan Kevin!