Skip to content

Doel: initatieven vinden die de transitie van 'zorg' naar 'gezondheid' versnellen

Van gezond maken naar gezond blijven

Het huidige systeem van gezondheidszorg is onhoudbaar. We grijpen pas in wanneer er iets hapert. De kosten die dat met zich meebrengt, en de behoefte aan zorgpersoneel, lopen uit de hand. Daarom is het beter om in te zetten op langer gezond blijven. Deze transitie van ‘gezondheidszorg’ naar ‘zorg voor gezondheid’ wil Hi!Noord in Noord-Nederland versterken.

4 sterke partners

Hi!Noord heeft een viertal aanjagers, het UMCG, de Aletta Jacobs School of Public Health, Center of Expertise Healthy Ageing (Hanzehogeschool) en het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN), en daarnaast een groot aantal samenwerkingspartners in het ‘gezondheidslandschap’ in Noord-Nederland.

Subsidiecall uitgeschreven

Het consortium achter Hi!Noord wilde extra ideeën ophalen, om nog meer subsidie beschikbaar te krijgen voor projecten die binnen Noord-Nederland de transitie in de zorg helpen versnellen.

Dit deed Enablemi

Omdat wij veel verstand hebben van subsidies en ontwikkelingen in het zorgdomein, benaderde Hi!Noord ons om de call te begeleiden. Enablemi schoof aan om de voorlegger op te stellen, gaf pre-beoordeling op projectaanvragen, en adviseerde consortia in de doorontwikkeling van hun project ten behoeve van fase 2 van de aanvraag.

Nu eens aan de overkant

Normaalgesproken zit Enablemi aan de andere kant van de tafel. Bij deze call dienden we uiteraard zelf geen aanvragen in. Maar ook nu konden we met onze expertise een waardevolle bijdrage leveren.

Dit project draagt bij aan de Sustainable Development Goals

De win-win impact van HiNoord

Zorgverleners, onderzoeksinstituten en bedrijven in de regio weten elkaar dankzij Hi!Noord beter te vinden.

Op die manier versnellen ze samen de innovatie in de zorg.

Gezamenlijk dragen ze bij aan een toekomst met meer gezondheid. Om de zorg betaalbaar en te bemensen te houden.

Maar ook voor het individuele geluk van de inwoners van Noord-Nederland en daarbuiten.