Skip to content

De 4 innovatieboxgaranties van Enablemi

Geen tijd kwijt aan uitzoekwerk en administratie

Het laatste waar je zin in hebt, is dat je organisatie bakken met tijd kwijt is aan het voorbereiden van de gesprekken met de Belastingdienst. Wij nemen je al dit werk uit handen en weten precies wat er nodig is voor een succesvolle aanvraag van de innovatiebox. Dat scheelt jou tijd en stress.

 

We werken samen met je vertrouwde accountant

Je werkt niet voor niets samen met je accountant: die vertrouw je met alle belangrijke informatie van je bedrijf. Daarom dragen wij niet onze eigen accountant aan, maar werken we gewoon samen met die van jou. Wel zo makkelijk!

 

Toegang tot al onze subsidiekennis en ons netwerk

Is de innovatiebox de enige interessante subsidie voor jouw bedrijf? Waarschijnlijk niet. Onze experts hebben verstand van huidige en toekomstige Nederlandse en Europese subsidies. Hierdoor kunnen we de subsidiekansen voor je organisatie nauwkeurig in kaart brengen. Ook fijn: we stellen altijd een vast team op dat de kennis in huis heeft over de kansen en wensen van jouw bedrijf en branche.

 

Ook na de aanvraag ondersteunen we je in de administratie

Aanvragen en wegwezen? Niet als het aan ons ligt. Als je wilt, begeleiden we je ook na de aanvraag bij de administratie, compliance en eventuele vragen van de Belastingdienst. Dat geldt overigens voor alle regelingen waarmee we je helpen, ook bijvoorbeeld de WBSO. Zo sta je achteraf niet voor vervelende verrassingen.

 

De innovatiebox aanvragen

Denk je dat je recht hebt op de innovatiebox? Of zit je eerder in het traject, en wil je eerst de WBSO aanvragen? Ons team staat voor je klaar.

Ondersteuning bij de aanvraag innovatiebox

De innovatiebox vraag je aan bij de Belastingdienst. Zoals je misschien verwacht, is dat niet het eenvoudigste proces. Kies je voor een vast percentage? Dan valt het wel mee. Maar met een forfait is je voordeel niet groter dan € 25.000 per jaar.

In veel gevallen is het daarom een stuk voordeliger om je te baseren op de daadwerkelijke winsten uit je innovaties. Dat betekent wel dat je aparte afspraken moet maken met de Belastingdienst. Je stelt bijvoorbeeld samen een vaststellingsovereenkomst op, spreekt af hoe je de winsten berekent en tot wanneer je dit op die manier mag doen. Je kunt ook rekenen op een bezoek van de Belastingdienst.

Klinkt als een hoop gedoe? Gelukkig kun je dit proces volledig uit handen geven. Wij denken met jou en je accountant mee over de meest voordelige oplossing, weten precies wat we moeten aanleveren en hebben de mensen in huis die dit voor je oppakken.

Even vrijblijvend bellen?