De wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan tegenwoordig razendsnel. Om kansen te kunnen pakken is het onderhouden van vaardigheden en faciliteiten van groot belang. Mede door de ontvangen subsidie vanuit de Dutch Tech Zone Regeling heeft Spark Holland B.V. haar nieuwe pand kunnen verbouwen en voorzien van deze expertises en installaties.

Monstersystemen

Spark Holland B.V. is een wereldwijd vooraanstaande ontwikkelaar, producent en leverancier van hoogwaardige en innovatieve meet- en bewerkingsapparatuur voor de life science-, milieu- en food & beverage sector. De systemen worden onder andere gebruikt in laboratoria bij het doen van geneesmiddelenonderzoek. Spark Holland is de enige Nederlandse partij die dergelijke systemen ontwikkelt en verkoopt. Het merendeel gaat naar klanten in Europa en Noord-Amerika.

Uitbreiding

Spark Holland is een Original Equipment Manufacturer die zich helemaal richt op onderzoek, ontwikkeling en productie van complete systemen (instrument, module en applicatie) voor haar klanten. In het bedrijf zit veel hoogwaardige kennis over materialen en systemen. Spark Holland staat bekend als een partner die haar klanten geheel ontzorgt met de apparatuur die zij levert.

Mede door deze wereldwijde trends van zelfstandig werkende systemen werd Spark Holland de kans geboden om te groeien en zich organisatorisch verder te ontwikkelen. Daarvoor waren innovatieve hardware en gebruiksvriendelijke besturingssoftware nodig, en hiermee een uitbreiding van de R&D- en productiecapaciteit. Door deze ontwikkelingen kan Spark Holland haar klanten nog beter bedienen.

Faciliteiten en expertise

Er was een pakket aan maatregelen nodig, om deze uitbreiding te realiseren. Zo ontstond er behoefte aan uitbreiding van het aantal werknemers, om de expertise te versterken en de systemen te kunnen verbeteren. Om productiviteit, kwaliteit en veiligheid te kunnen waarborgen en de capaciteit te vergroten, had Spark Holland meer ruimte en betere faciliteiten nodig.

Met de aanschaf van het pand aan de Waanderweg in Emmen, kon Spark Holland deze uitbreiding mogelijk maken. Deze locatie biedt voldoende mogelijkheden om door te groeien en aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Het pand is verbouwd, installaties zijn aangelegd en de R&D- en productiefaciliteiten zijn uitgebreid. Bovendien zijn er energie(besparende) voorzieningen geïnstalleerd en is er een hoogwaardige ICT-infrastructuur geïmplementeerd.

Dutch Tech Zone

Enablemi heeft, op basis van ontvangen informatie en contact met Spark Holland, het projectplan voor de Dutch Tech Zone regeling geschreven en ingediend. Hierbij hebben wij ook de afhandeling van de formulieren geregeld. In de periode na de beschikking is samen met Spark Holland het voortgangsverslag opgesteld en ingediend.

 

Meer informatie over de producten en activiteiten van Spark Holland B.V. vind je hier.

Erik Jan Winter helpt je graag verder met jouw vragen over de Dutch Tech Zone-regeling.