Vegan: een term die je steeds vaker in de supermarkten en eetgelegenheden tegenkomt. Dit is een eetpatroon waarbij je uitsluitend plantaardig eet, dus geen dieren en producten die afkomstig zijn van dieren. Ook De Jong’s IJs wil inspelen op deze ontwikkeling en heeft hiervoor een WBSO-subsidie ontvangen.

Vegan en gezond

De Jong’s IJs heeft jarenlange ervaring op het gebied van biologisch en fair-trade ijs. Maar de consument wordt zich steeds bewuster van de nadelige gezondheidsaspecten van het gebruik van dierlijke vetten en de bijbehorende impact op het milieu en dierenwelzijn. Hiermee ontstaat de vraag naar vegan ijs, dat geheel vrij is van dierlijke vetten en bestandsdelen. Daarnaast speelt de toenemende vraag naar gezonder ijs met minder suiker een rol.

WBSO

Om in te kunnen spelen op deze ontwikkelingen wil De Jong’s IJs onderzoek doen naar roomijs op basis van diverse plantaardige vetten met het gebruik van geen of minder geraffineerde suikers. Voor het uitvoeren van dit onderzoek heeft De Jong’s IJs een WBSO-subsidie ontvangen. Enablemi heeft de onderzoeksplannen vertaald naar een aanvraag en deze ingediend.

Wil je meer weten over het vegan ijs van De Jong’s IJs? Kijk dan op https://dejongsijs.nl/product/vegan-ijs/

Ben jij ook van plan om R&D-werkzaamheden uit te voeren voor ontwikkelingsproject? Melanie Meijer kijkt graag met je mee of de WBSO-regeling jou hierbij kan helpen.