Duurzaamheid is tegenwoordig een onderwerp, die gelukkig steeds meer bedrijven op de agenda hebben staan. Ook startups zien het belang van duurzaamheid, maar goed gevestigd raken in de cleantech industrie kan nog lastig zijn. Deelname aan het BeStart-progamma kan hierin helpen, en je op weg helpen naar groei. 

Startups in Friesland

Het Friese ecosysteem is hecht en innovatief. Bedrijven en mensen kennen elkaar en de focus op duurzaamheid is groot. In Friesland kun je jouw duurzame technologie en businessmodel testen en valideren. BeStart speelt daarin een belangrijke rol, als startup accelerator die circulaire startups in Noord-Nederland helpt om hun onderneming te laten slagen.

Cleantech

De startups die meedraaien in het programma, ontwikkelen technologie om positief bij te dragen aan het milieu, waterbeschikbaarheid of energiebesparing. Oftewel: cleantech. Dit is een uitdagende industrie om als startup in te landen. Dat ligt niet altijd aan de technologie, maar vooral in de vercommercialisering ervan. Ieder jaar nemen 8 tot 12 startups deel aan het BeStart programma. Dit zijn stuk voor stuk startups die een bijdrage leveren aan duurzaamheid en circulaire economie. Daarmee boosten we de ontwikkeling van schone technologieën, innovatie en werkgelegenheid in Noord-Nederland. Binnen het BeStart-programma krijgen ze inhoudelijke werksessies, 1-op-1 coaching, en bovenal toegang tot het grote netwerk van relevante bedrijven en overheden in de regio.

Met behulp van de werksessies en coaching gaan de startups hun business model valideren en aanscherpen. Soms voelt dat als een stap terug en de basis helder krijgen. Maar de startups brengen juist hun focus weer aan, om daarna te kunnen accelereren.

Enablemi

Enablemi is onderdeel van het BeStart-programma. Wij verzorgen de werksessies, de coaching en leveren een belangrijke bijdrage in het grote netwerk van BeStart. De missie van BeStart sluit aan bij onze eigen identiteit, want Enablemi ademt innovatie. Wij hebben een passie en drive om partijen die vooroplopen met nieuwe producten en diensten, versneld naar de markt te brengen. Wij helpen de startups de hobbels op de weg te kunnen overwinnen en om goed doordacht aan zaken te beginnen. Je ontmoet de startups hier.

Geïnteresseerd in het programma? Kijk eens op de website of neem contact op met Janneke.