Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met het verbeteren van hun gezondheid: gezond eten, meer bewegen, voldoende en goede nachtrust en tijd voor ontspanning. Maar hoe weet je nou welke veranderingen specifiek voor jouw leefstijl het best zijn? Daarvoor heeft Ancora Health een online platform ontwikkeld, die zij nu wil opschalen en automatiseren. Om te onderzoeken wat de haalbaarheid is van Ancora Health 2.0, heeft zij een MIT-subsidie ontvangen.

Persoonlijk lifestyleadvies

Ancora Health is een Groningse startup, gericht op het ontwikkelen van persoonlijk lifestyleadvies. Dit advies is gebaseerd op wetenschappelijke data, afkomstig uit honderden studies. Met deze informatie is een algoritme samengesteld, dat een persoon-specifiek advies kan opstellen door het testen op o.a. biomarkers in urine, bloed en DNA. Daarnaast wordt er informatie gebruikt vanuit vraaggesprekken en fitheidstesten met de cliënt. Met deze data kunnen personen hun leefstijl aanpassen op een persoonlijke manier, die specifiek voor hun lichaam werkt. Het gaat hier dus om persoonlijk, wetenschappelijk bewezen advies, dat grote persoon-tot-persoon-variatie omvat.

Automatiseren

Ancora Health heeft deze nieuwe dienst ontwikkeld en op de markt gebracht. Bovendien wordt er een project gestart met het UMCG. Activiteiten zoals het vergaren van de gegevens, het aanbieden van resultaten of het inplannen van een specifieke test aan cliënten verloopt nu nog grotendeels handmatig. Op basis van het rapport met de uitkomsten van berekeningen met de testresultaten, wordt een advies gepubliceerd in de online omgeving van de cliënt. Om op grote schaal dergelijke diensten te kunnen leveren en veel minder handmatig werk te hoeven verrichten, zal Ancora Health haar platform echter aanmerkelijk moeten vernieuwen en automatiseren.

MIT-subsidie

Met de ontvangen subsidie vanuit de MIT-regeling wil Ancora Health onderzoeken of het haalbaar is om een persoonlijke omgeving te gaan ontwikkelen, als toevoeging aan de bestaande dienst. In deze omgeving wil Ancora Health rapporten automatisch laten genereren en cliënten toegang geven tot hun gegevens en inzicht in de totstandkoming van de resultaten. Vanwege de specifieke eisen aan deze persoonlijke omgeving (o.a. privacygevoeligheid), zijn hier geen basisplatforms voor beschikbaar.

Samen met Ancora Health heeft Enablemi de aanvraag voor het project geschreven, en deze vervolgens ingediend. Inmiddels is de subsidie toegekend en is Ancora Health druk bezig met het onderzoek naar de haalbaarheid van de vernieuwing.

Nieuwsgierig naar het innovatieve platform van Ancora Health? Kijk op www.ancora.health

Als jij ook een haalbaarheidsonderzoek wilt doen, gaat Kevin Verlinden graag met je in gesprek om te kijken wat er voor jouw bedrijf mogelijk is.