De tijd vliegt voorbij! Onze nieuwe collega’s Dyon Hoekstra en Paul Noteboom zijn namelijk alweer ruim een maand aan de slag. Hieronder stellen ze zich beide nog even voor.

Dyon Hoekstra

Mijn naam is Dyon Hoekstra en ik ben 24 jaar. Voor de mensen die bekend zijn met het Enablemi-kantoor aan de Friesestraatweg: ik woon aan de overkant van het water. In Groningen dus. Samen met mijn verloofde en onze kat.

In mijn vorige baan bij de management- & consultancy-tak van een IT-bedrijf, waar ik me onder andere bezig hield met projectmanagement, consultancy en propositieontwikkeling. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar Enablemi. Van 150 collega’s naar 10 collega’s is een gekke stap. Het is opeens overzichtelijk en je ziet al je collega’s zo’n beetje dagelijks. Maar daarbij komt natuurlijk wel dat we nu ruim 1,5 maand onderweg zijn, maar ik nog niet iedereen fysiek heb mogen ontmoeten. Het is allemaal even wennen, maar we hebben een hecht team dat elkaar weet te vinden, ook online.

In mijn eerste weken bij Enablemi duik ik meteen in het diepe. Ik ontmoet veel nieuwe klanten en bijt me vast in allerlei soorten subsidies en regelingen. Ik geniet enorm van dit werk. Alle klanten waar we mee werken, zijn namelijk bezig met innovaties. Nieuwe dingen, spannende dingen en bovenal interessante dingen. De één nog gaver dan de ander. Ik heb ondertussen ook al twee keer online een presentatie in het Engels mogen verzorgen. Ik gedij op deze dynamiek en hoe dit mij uitdaagt.

Mijn achtergrond als sportkundige misstaat ook niet bij Enablemi. Zo focus ik mij onder andere op onze klanten in de ‘Health & Lifescience’-sector en heb ik de ‘Enablemi 2020’ in het leven geroepen. Dit is een challenge in Strava waarmee ik mijn nieuwe collega’s heb uitgedaagd om voor het einde van 2020 gezamenlijk 2020 km te hebben gewandeld. Je hoort het wel. Ik vermaak me hier wel, en dat zal de komende tijd ook niet veranderen. Tot snel!

 

Paul Noteboom

Ik ben Paul, 28 jaar, en sinds 8 jaar een stadjer. Daaarvoor ben ik opgegroeid op het uitgestrekte platteland van Drenthe. Tijdens mijn studietijd van biologie gewisseld naar duurzame energie, omdat de techniek mij altijd een beetje bleef lokken. Na mijn master ‘Energy and Environmental Sciences’  ben ik aan het werk gegaan als consultant en zo heb ik het dynamische Enablemi gevonden.

Enablemi werkt aan ontzettend interessante energieprojecten. Dat aspect en de ervaren collega’s bieden grote leerkansen voor mij. Ik merk na vijf weken al dat ik grote stappen maak als consultant en ben vanaf week één meegenomen in de dynamische projecten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in rap tempo op snelheid ben, meteen verantwoordelijk ben voor projecten en de ondersteunende rol vervul in andere projecten. De combinatie van inhoudelijk werken aan projecten en het beheren van relaties zorgt voor een leuke uitdaging waarin ik mijn ei kwijt kan!

Het enig dat ontbreekt is een fysieke uitdaging. Daarom ben ik in mijn vrije tijd te vinden op het water aan een vlieger. Of in de bossen aan de wandel. Als het even meezit, ga ik graag op ontdekkingstocht in het buitenland. Als het niet meezit, kan ik me ook heel goed vermaken met het lezen van een goed boek of koken.

Mijn eerste zes weken zitten er alweer op en het gekke is dat het voelt alsof ik nooit ergens anders heb gewerkt. Terwijl ik tegelijkertijd merk dat ik mijn collega’s nog steeds beter leer kennen. Het feit dat ik begin in de Coronatijd, zal hier waarschijnlijk ook wel mee te maken hebben.

Door dit leuke werk vliegt mijn saaie Coronaherfst snel voorbij!