Vandaag was het zover: onze collega¬†Lysanne de Boer¬†gaf een gastles over de Sustainable Development Goals (SDG’s). Zeventien kinderen op basisschool De Buitenkans in Heerenveen gingen actief aan de slag met deze doelen.

Zo stond er een quiz op het programma en hebben de kinderen per doel verbeterpunten bedacht. Ook de leraren deden actief mee, want alleen samen behalen we deze doelen.Als afsluiting heeft iedere leerling een actie bedacht die hij of zij in de komende drie weken gaat uitvoeren, om zelf een steentje bij te dragen.

“Het viel me op dat een groot deel van de leerlingen al veel bezig is met het klimaat en de ongelijkheid in de wereld. Thuis wordt er ook al van alles gedaan om de klimaatverandering tegen te gaan, daar vertelden de kinderen heel enthousiast over”, aldus Lysanne.

Bewustmaking bij de volgende generatie is belangrijk voor het behalen van de Sustainable Development Goals van de VN. Daarom geven tientallen vrijwilligers tussen de SDG Action Day op 25 september en de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs op 8 oktober op basisscholen gastles over de SDG’s.