Een studiereis met innovatieve professionals uit de health-, ICT- en energiesector. Dat idee ontstond in de zomer van 2019, na inspirerende reizen die we met MeetIn hebben mogen maken. Samen met andere mensen in een nieuwe omgeving ideeën opdoen en verbinden, dat was onze wens.

De keuze voor de bestemming was relatief snel gemaakt. Kopenhagen stond namelijk al langere tijd op onze wensenlijst. Ze is één van de absolute koplopers op het gebied van technologische innovatie én duurzaamheid. In 2019 was het de slimste stad van de wereld, die het best op de toekomst is voorbereid. Oftewel de ideale bestemming voor onze inspirerende studiereis, dat was zeker.

Toen kwam de volgende vraag: wanneer gaan we? Eind september leek ons ideaal, zo tussen de rust van de zomervakantie en de drukte van de jaarafsluiting in. Samen met MeetIn hebben we vervolgens een programma opgesteld met onder andere bezoeken aan innovatieve bedrijven in de health- en energiesector. Door de variatie in vakgebieden en deelnemers wilden we cross-overs slaan en co-creaties stimuleren. Drie dagen een kijkje in de keuken nemen van inspirerende bedrijven in een stad die duurzaamheid stimuleert.

Helaas zullen we dit jaar echter geen bezoek brengen aan Kopenhagen vanwege diverse omstandigheden. Jammer, want we waren er als team enthousiast en druk mee bezig. Maar we willen in verband met de Corona-crisis het zekere voor het onzekere nemen. Hierin staat de gezondheid van onze relaties en ons team voorop. Ook zonder het eindresultaat hebben wij samen als projectteam veel geleerd van het organisatieproces. Van het vormgeven van een ruw idee tot een ingevulde reis naar een inspirerende locatie. Maar ook op het gebied van marketing, (interne) communicatie en verbinden hebben we beide grote stappen gemaakt, die we dagelijks kunnen toepassen.

Zoals in bijna ieder proces hebben we naast deze leermomenten ook te maken gehad met een paar struggles. Om een reis zo leerzaam en inspirerend mogelijk te maken, wilden we het programma samenstellen op de wensen van de deelnemers. Maar tijdens het benaderen van relaties kwamen we er ook achter dat er een concreter programma nodig was voor hun beslissing om met ons mee te gaan. Ook hier hebben we dus zeker van geleerd voor een volgende reis.

In dit hele proces willen we ook zeker MeetIn niet vergeten: bedankt voor jullie hulp en energie! Door jullie kennis van het organiseren van studiereizen en jullie netwerk op dit gebied hebben wij veel nieuwe inzichten opgedaan. Het was prettig samenwerken!

Het slaan van cross-overs tussen health, ICT en energie is nu echter actueler dan ooit. De zorg heeft het zwaar en zoekt naar (technologische) oplossingen om de samenleving te kunnen blijven helpen. Partijen vinden elkaar in deze crisistijd en ontwikkelen innovaties die ons lange tijd gaan helpen. Flexibiliteit en doorzettingsvermogen worden op de proef gesteld, waar waardevolle producten, diensten en processen uit voortkomen. Hierin kunnen wij natuurlijk helpen om de mogelijkheden voor financiering te onderzoeken en uit te werken.

Wij zijn een organisatie die niet stil zit, wat er ook gebeurt. Daarom zijn we, naast alle reguliere werkzaamheden, aan het brainstormen over een mooie en inspirerende reis in 2021. Wij kijken hier nu al vol energie naar uit! Hou onze website en social media in de gaten voor updates!

Vriendelijke groet,

Saskia Gubler en Lysanne de Boer