Om duurzame innovatieprojecten voor onze klanten te realiseren, organiseren wij financiering. We kennen verschillende vormen: subsidies, innovatiekredieten, private financiering en sponsorbijdragen.

Innovatiekredieten en private financiering

Als het om innovatiekredieten en private financiering gaat, is een businessplan essentieel. We helpen mee de juiste financier te vinden. Daarvoor scherpen we het Businessmodel Canvas aan en als het er niet is, helpen we het te ontwikkelen. We maken slidedecks en begeleiden ondernemingen bij hun pitch. Ook als het om de onderhandelingsfase gaat, ondersteunen we de partijen.

Sponsorbijdragen

Voor kennisinstellingen organiseren we ook sponsorbijdragen. Dat betekent dat we bedrijven interesseren te investeren in de onderzoeksportefeuille van een leerstoel, vakgroep of faculteit. Op die manier genereren we een zogenoemde derdeĀ geldstroom.

Subsidies voor ondernemers

We organiseren alleen subsidie, als het project levensvatbaar is. Die toets doen we altijd eerst. Het project moet tevens passen binnen de sustainable development goals van de United Nations. Als subsidies een doel worden, laat dan maar; daar geloven we niet in. Het moet sterke en kansrijke projecten aanjagen en verder helpen, zodat deze op eigen benen kunnen staan.

Enablemi heeft veel ervaring met het succesvol realiseren van subsidiekansen. Wij doen het net even anders: subsidieverwerving is niet ons doel; het is ons te doen om het project dat met een subsidie versneld kan worden gerealiseerd. Op elk niveau zijn we actief: regionaal, nationaal en Europees. Ook leveren we uiteenlopende subsidiediensten in alle stadia van het aanvraagproces. Enablemi heeft veel kennis van zaken over het subsidie-instrumentarium en is tevens materiedeskundige in de sectoren klimaat en energie, als ook health en agrifood. U zult merken dat dat scheelt. We nemen veel werk uit handen en denken mee met onze ervaring in deze sectoren mee om zo samen tot een goed project te komen.

In verschillende stadia laten we zien, dat we weten hoe het werkt: (1) het subsidie-gereed maken van sterke projecten, (2) het aanvragen van de subsidie, (3) het inrichten en verzorgen van de administratie en (4) het managen van het project.

Benieuwd welke subsidiediensten we precies aanbieden? Kijk hieronder voor een greep uit een aantal veelgevraagde subsidies: